Stručna služba Delta Agrara

Stručno-savetodavne službe u poljoprivredi rade na podizanju opšteg nivoa znanja poljoprivrednih proizvođača i njihovoj informisanosti o značaju modernizacije poljoprivredne proizvodnje, povećanja njene profitabilnosti i kvaliteta proizvoda. Pored toga, značajnu ulogu igraju i u promociji proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane, podsticanja interesnog udruživanja poljoprivrednih proizvođača, zaštite životne sredine i poboljšanja uslova života na selu.

Stručno-savetodavna služba Delta Agrara postoji već 8 godina i u početku je svoj rad fokusirala na ispunjavanje planiranih marketing aktivnosti programa pesticida. S obzirom na to da Delta Agrar nije samo kompanija koja se bavi trgovinom, već i proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda, stručno-savetodavna služba postala je 2010. godine nosilac korporativnih aktivnosti. U isto vreme, nastavila je da pruža tehničku podršku komercijalnim programima, sarađuje sa poljoprivrednim proizvođačima koji kupuju proizvode koje Delta Agrar distribuira (semena, pesticidi, đubriva, mehanizacija) i od kojih Delta Agrar otkupljuje poljoprivredne proizvode.

Rad stručno-savetodavne službe obeležile su u proteklom periodu prezentacije proizvoda koje Delta Agrar nudi i edukacije proizvođača voća i povrća, prvenstveno u oblasti pravilne primene pesticida u proizvodnji voća i povrća u cilju dobijanja zdravstveno bezbednog proizvoda. Ratarskim proizvođačima predstavljena je najsavremenija tehnologija koja se primenjuje na imanjima Delta Agrara, zahvaljujući kojoj se postižu nadprosečni prinosi. U svim predavanjima ističemo značaj uvođenja novih tehnologija kao i udruživanja, čime se postaje konkurentan na domaćem, ali i na inostranom tržištu.

Posebno mesto u aktivnostima stručno-savetodavne službe zauzima promocija svih vidova kooperacije, s akcentom na kooperaciju u voćarstvu. Promocijom kooperacije u voćarstvu aktivno radimo na podizanju svesti poljoprivrednih proizvođača o značaju primene savremenih tehnologija u postizanju visokih prinosa. Istovremeno, razvojem kooperacije promovišemo profesionalno bavljenje poljoprivredom koje uz dobru zaradu omogućava ostanak na selu. Možemo biti zadovoljni rezultatima aktivnosti, s obzirom da je broj zainteresovanih kooperanata veliki.

Delta Agrar je prepoznat kao kompanija koja je spremna da prenese svoje znanje i iskustvo svima koji se bave poljoprivredom ili to planiraju, što nas svakako svrstava u jednog od lidera u regionu. Na zvaničnom sajtu Delta Agrara, svi zainteresovani mogu, osim postavljanja pitanja našim stručnjacima, dobiti niz značajnih informacija o pesticidima, semenima, mineralnom đubrivu, mehanizaciji i pročitati savete na temu zaštite bilje. Nagrada za korporativni brend broj 1 u poljoprivredi za 2012. godinu                                                              svojevrsna je potvrda našeg dosadašnjeg zalaganja.

Julka Toskić
Delta Agrar
Rukovodilac stručno-savetodavne službe

Podeli

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.