Zašto treba jesti testenine

Testenina je grupni naziv za sve proizvode od rezanog svežeg ili sušenog testa, napravljenog od pšenične krupice ili namenskog brašna, vode i dodataka.  Uz vitaminiziranu i durum testeninu proizvodi se i integralna testenina.

Durum testenina proizvodi se od najkvalitetnijih sirovina durum pšenice, odnosno njenog produkta mlevenja semoline, veoma je privlačnog izgleda, ćilibarno-žute boje. Durum pšenica ima povećan sadržaj proteina i odlikuje se povećanom biološkom vrednošću, zbog čega durum testenina zadovoljava najviše standarde zdrave ishrane. Upravo iz ovih razloga je sportisti, vegetarijanci i mladi ljudi koji brinu o svom načinu ishrane koriste kao osnov ishrane.

Vitaminizirana testenina se proizvodi od krupice sa dodatkom A i D3 vitamina, a bogata je i mineralnim materijama. Danubius kvalitetna vitaminizirana testenina različitih oblika idealna je i preporučuje se u ishrani sa proizvodima bez holesterola. Takođe, preporučuje se i u vreme religijskih postova jer ne  sadrži masnoće (testenina bez jaja).

Integralne testenine proizvode se od durum krupice sa dodatkom graham brašna i pšeničnih mekinja, te sadrže tri puta više vlakana,vitamina i mineralnih materija od bilo koje druge testenine, stoga su svakako najzdravija vrsta. Osobe koje konzumiraju integralne testenine ,unose više vlakana u organizam,čime se smanjuje: rizik od šloga, krvni pritisak i nivo “lošeg” holesterola. Nerastvorna vlakna, koja sadrže integralne testenine, telo ne apsorbuje tokom varenja a istovremeno podstiču rad organa za varenje. Zahvaljujući snažnom i punom ukusu integralnih testenina, uz dodatak odgovarajućeg sosa, može se dobiti zdrav i kvalitetan obrok. Danubius integralne testenine proizvodi u tri oblika: Penne integrale, Fusilli integrale i Spaghetti integrale.

Fabrika mlinarskih proizvoda i testenina Danubius iz Novog Sada. postoji već 95 godina. Fabrika testenina, kapaciteta 7.000 tona godišnje, proizvodi sve vrste testenina. Zahvaljujući kvalitetu prirodnih sirovina i novoj tehnologiji obezbeđen je visok kvalitet proizvoda koji zadovoljava i najstrože kriterijume i standarde kvaliteta i zdravstvene ispravnosti hrane a proizvodi ne sadrže genetski modifikovane organizme GMO.

Vladimir Ječmenica
Upravnik u fabrici testenine
Danubius

Podeli

2 Odgovora

  1. Ela
    Ela 13. September 2016. at 02:20 | | Reply

    Najbolji ste!!! Prvo zato sto vasi proizvodi ne sadrze gmo…proizvodite kvalitetne proizvode po povoljnim cenama iz ponude izdvajam integralne makarone durum takodje povoljna cena…

    1. Priče sa polja
      Priče sa polja 20. September 2016. at 10:34 | | Reply

      Draga Ela,
      Hvala puno na lepim rečima. Trudićemo se da i ubuduće opravdamo Vaša očekivanja.
      Veliki pozdrav!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.